bus auto fiets
Naar boven
Blijf op
de hoogte
Menu
Blijf op
de hoogte

Locatie

Kreupeleweg in Klaaswaal is gelegen in de Hoeksche Waard, tussen Oud-Beijerland en Numansdorp.

Klaaswaal 199
Klaaswaal 197
Klaaswaal 157
Klaaswaal 120
Klaaswaal 118
Klaaswaal 107
Klaaswaal 93
Klaaswaal 91

Over het nieuwbouwproject

Momenteel is dit gebied door de gemeente niet aangewezen als woonbestemming. Hoewel er nu dus nog geen sprake is van een nieuwbouwproject, willen we het terrein wel graag tot ontwikkeling brengen. Wat we voor ogen hebben met deze grond, is geen grootscheeps nieuwbouwplan. In tegendeel: dat zou geen recht doen aan het dorpse karakter van Klaaswaal. Samen met geïnteresseerden willen we bekijken welke woningtypes het meest geschikt zijn voor deze locatie. De volgende stap is om deze interesse bij de gemeente kenbaar te maken. Als ook de gemeente en de provincie enthousiast zijn voor de ontwikkelplannen, kan het bestemmingsplan worden gewijzigd. Daarna kunnen de plannen concreet worden gemaakt.  • Omgeving

    Rust en ruimte zijn de belangrijkste eigenschappen van Klaaswaal, dat is gelegen in de Hoeksche Waard, tussen Oud-Beijerland en Numansdorp. De kenmerkende, beboomde dijken leveren een bijzonder fraai en schilderachtig polderlandschap op. De nabijgelegen Biesbosch en de Zeeuwse wateren maken het plaatje voor natuurliefhebbers compleet. Het terrein dat we tot ontwikkeling willen brengen, ligt ten oosten van de de muziekbuurt. Aan de bovenzijde loopt de Kreupeleweg. De oostgrens van het perceel loopt (parallel aan de 4e Molenweg) midden door het veld, net vóór de boomgaard langs. Aan de onderzijde wordt het terrein begrensd ter hoogte van de bestaande bebouwing.

  • Wat zit er in de buurt

    Het centrum van Klaaswaal is de afgelopen jaren geheel vernieuwd. KlokGroep-onderneming Novaform heeft hier de projecten Maritgen Hendriks Kwartier en Adrianus Kranenburg met succes gerealiseerd. Klaaswaal heeft een grote supermarkt, diverse sportfaciliteiten, een christelijke, reformatorische en openbare basisschool en voorgezet onderwijs (VMBO). Daarnaast zijn er diverse medische faciliteiten, waaronder een buitenpolikliniek van het Ikazia Ziekenhuis. Klaaswaal heeft een rijk verenigingsleven. De ligging van Klaaswaal is landelijk te noemen. Dat doet echter niets af aan de bereikbaarheid: via de A29 ben je in een kwartier bij de A15 bij Rotterdam. Het openbaar vervoer is prima: voor het streekvervoer zijn diverse buslijnen beschikbaar.

  • Wie worden je buren

    Klaaswaal heeft ruim 4000 inwoners en maakt samen met Numansdorp deel uit van de gemeente Cromstrijen. Het is een karakteristiek dorp dat door de bewoners wordt gewaardeerd om de gemoedelijke sfeer en de traditionele waarden. Voor de dagelijkse levensbehoeften kan je prima uit de voeten in Klaaswaal zelf. Wil je een gezellig dagje winkelen? Het nabijgelegen Oud-Beijerland, met als slogan ‘Dorpse charme - Stadse allure’ is daarvoor bijzonder geschikt met het ruime winkelaanbod en de prachtige, historische panden. Het toerisme in de Hoeksche Waard is vooral gericht op de uitgestrekte natuur met haar bijzondere flora en fauna. Het bezoekerscentrum in Oud-Beijerland informeert over accommodaties, horecagelegenheden en excursies.